Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
för tau


förgängliga skiftningar i omåttlighet

 

i en ömtålig tid lägger jag sårbarheten bredvid en naken kropp. lösgör band knutna hårt kring strupen och bröst. i en tid av frid och stillhet seglar tankar fritt på fjäderdun som lätt fångas av små skiftningar i vinden och byter riktning.

har jag förenklat det förgängliga och förletts att undvika det riktiga, har jag inte förmått mig att möta. har jag så stött bort i självande klander och stum osäkerhet, har jag så endast trängt mig på. har jag.

i en skiftande tid möter jag sårbarheten brännande i bröstet. lindar våtvarma omslag och rullar ihop mig som en boll när natten ger vika. i en tid av tomhet och rotlöshet fingrar jag på omåttligheten och låter det vara så.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2013-08-22 17:55



Bookmark and Share


  Annika Persson
ylle brukar fungera bra, om man vill behålla värmen.

2013-08-26

  Annika Persson
det brister ut någonting hos allt levande.
om höstmörker. om att skydda sin bräcklighet.
och att man inte är ensam om allt det.
om man bara inte möter knutna nävar överallt.
utan en varm blick.
2013-08-26

    ej medlem längre
du har tagit det sköra med det hårda, förbannat svår balansgång, du skriver för oss alla som vacklar där.
2013-08-25

  Mona Nordkvist VIP
Bra text.
Håller inte med föregående talare om adjektiven.
Dom sitter där dom ska.
2013-08-23

    ej medlem längre
intressant läsning, som vi är bortskämda med från din penna. kanske några adjektiv kan strykas: naken, hårt, fritt, lätt i första stycket som är det enda som "tyngs" av adjektiv. kanske?
2013-08-23

  Lars Hedlin
Mycket bra skapat och förmedlat!
2013-08-23

    ej medlem längre
Håller med: "och låter det vara så."
Kärnfullt.
2013-08-23

  Anita Westin
Slutet på denna är otroligt starkt som jag läser det:
i en tid av tomhet och rotlöshet fingrar jag på omåttligheten och låter det vara så.
2013-08-22

  peter markurth
bra
2013-08-22
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP