Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Isvarg

Han föddes som
en varg av is

med glimmande
gröna ögon föddes han

utanför tiden

mellan damm och aska
där gränserna går

där gränserna korsar faran
blev han bortstött
av modervargen

det var så hans ensamhet
blev ogenomtränglig

hans namn var Hat
hans vrede sökte fäste
i var kvinna

dessa kvinnor, vars ömhet
hetsade hans bitterhet

deras tårar fäste vid hans iskropp
likt hårda kulor

han bar dem till elden
därför att hans hjärta brann
mer än isen kunde bära

is smälte till vatten
men frös strax åter

när han väckt deras plåga
blev kvinnornas ömhet stor
de tog honom i famnen

och gav honom di




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 853 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2013-08-27 20:42



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Att födas utanför tiden kanske just skapar den karaktären du beskriver.
Svartsjukan är kanske inte smittsam, men i de flesta fall det helvete du så väl beskriver. Jag kanske tolkar din text fel,
Men så upplevde jag din text.
2018-05-05

  Anya VIP
Grattis till placeringen. En mörk text med mycket symbolik. Ser dessa män som små trasiga barn. Skadar sin omgivning men blir tröstade av samma substitutmamma.
2013-09-18

    Anachronism
Ibland får jag inte riktigt grepp om varför det här är en dikt och inte en kortare text; radstrukturen känns omotiverad ibland, men trots det tycker jag det här är en riktigt fin saga.
2013-09-16

  Mangal VIP
Vackert skaldat. Episkt, symboliskt och känsloväckande. Mina tankar far till en rundgång i inkarnationerna där man egentligen saknar sig själv mest. Tack för läsningen!
2013-09-13

    Bellissima
Texten biter tag som en mörk saga berättad vid lägerelden. Tyvärr är det ingen saga utan bister verklighet för många.
2013-09-10

  Federico Romano
Fast kvinnan har skadat mig så är kärleken kvar

Måste könshatet leva?

varken kvinnor eller män är offer om dom inte vill

Se dig som människa inte som kvinna eller man

är sliten av könsrasismen..
2013-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP