Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


naken under

 

du kryper ner naken under täcket, just innan klappar du mig på huvudet, inte nedvärderande som en ”lillagummanklapp”, en vänlig klapp med mjuk hand. jag ligger i hettan under elementet i köket, på en pinnesoffa för köksbruk. jag sover snart, jag har sovit i bilar i hundra dagar och i parker på träbänkar i hamnstäder i italien och på färjeterminaler och på gräsytor och ja, det räcker så. men visst har jag sovit. nu drunknar jag i dina ögon där du säger saker jag aldrig hört förut och det letar sig in en strimma grönt och alla nätter vakar sång i dur och skönjer jag inte då livet som jag inte visste att jag väntat. som en säll förvissning om att jag aldrig får de svaren jag behöver. snälla söta jag älskar dig och du säger jag ska stå ut och sluta leta.

jag kryper naken under täcket och drar den peruanska filten om. den värmer mig där det smärtar som mest. du frågar om jag får det jag behöver. nej, och ja. men nej.

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-10-02 20:11



Bookmark and Share


    Erika H
Beröring.
Den du förmedlar i texten är givande och tagande. Lägger sig utanpå med värme. Kryper in med smärta.
Får det man behöver... för liv eller levande? Så starkt ditt slut är. Jag blir nästan matt när jag tar in din text och speciellt slutet. Som vägd på guldvåg lämnar det mig full av känslor. Dina texter gör så. Ofta. Det är därför jag återvänder till din sida. För att känna och vara i stunden full.
2013-10-04

  Lars Hedlin
En text som berör ..Full med känslor som du förmedlar mycket bra!
2013-10-03

  Larz Gustafsson VIP
Intuitivt och instinktivt tycker jag om denna dikt.
Den är global och lyfter samtidigt fram behovet av en egen vrå.
Detta med "direkt ut märkligheten" är asbra!
2013-10-02
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP