Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


när det vackerfula talar mitt språk

 

Att häva bröstkorgen i stolthet, i dag för dag för dag, i sanning. Det är lätt att tro att svaghet är av ondo, att styrkan ligger i landet där endast de självständiga bor. Jag känner tyngden över mitt bröst och vet att det svaga är det starka.

 

- ja, visst lever vi i en ytlig tid, och visst älskar jag mitt köksbord och visst vill jag ha vackra tekoppar att sluta mina händer om. och visst tycker jag det är skönt med bekräftelse och visst söker jag efter bevis på min viktighet, visst pratar jag om pengar och visst konsumerar jag bort min ångest. visst gör det mig glad om vågen visar på kilon ner istället för upp och visst känns det märkligt speciellt att ha tappat aptiten.

- och visst finns det stunder när man känner sig mindre än man är. nedlagd alldeles på eget grepp.

 

Att häva sig i sin egen förträfflighet, i jakt på bekräftelse, i lögn. Det är svårt att se sina egna brister när man vänder sig mot en upplyst himmel om natten och inte kan annat än att kvida i sorg. Jag känner den rena luften i de tidiga morgontimmarna och vet att jag inte ska dö idag.

 

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-10-22 18:17



Bookmark and Share


  KerstinI
"Det är lätt att tro att svaghet är av ondo, att styrkan ligger i landet där endast de självständiga bor."

Fångar elegant en baksida av vår samtid!






2013-10-24

  Stefan Albrektsson
Wow! Starkt självrannsakande. Jag fångas särskilt av "och visst finns det stunder när man känner sig mindre än man är. nedlagd alldeles på eget grepp."
2013-10-23

  Lars Hedlin
Mästerligt ..JA det är svårt med känslor överhuvud taget..
2013-10-22

  Suzy med punkterna
Mäktigt skaldat
2013-10-22
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP