Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
man kan inte begära för mycket av diktandet efter stormen


"Gå med mig vart jag går"

 

Jag skulle kunna skriva

om hur vår sargade jord 

säger ifrån på det sätt hon kan

hur rädd jag var

när hon ropade på hjälp

genom att låta Simone härja

hur jag såg en studsmatta

flyga förbi fönstret

och slog sönder bilar

och knäckte en lyktstople

hur paniken växte

och hur jag satt tryckt intill väggen

för att inte råka alltför illa ut

om fönsterrutorna

skulle blåsa sönder

och om hur dödsångesten

plötsligt blev närvarande

men det gör jag inte

 

I stället vill jag berätta om

den vackraste textrad

som sitter inramad på min vägg

skriven och signerad av

Lasse Winnerbäck

och som snart ska

förevigas på min arm

 

"Gå med mig vart jag går"




Fri vers av Beyond Eternity
Läst 385 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-10-29 00:45



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Styrkan i orden, hoppet och förmågan att se det största i livet, ja du fångar och förmedlar allt det där på ett starkt sätt !
2013-11-02

  Carina Bendix
Åh, vad fint och positivt skrivet! :)
2013-10-29

  petter rost
En rasande fin lovsång till människans gemensamma, det enda i sanning verkligt gemensamma, vi samtidigt tycks gör allt i vår makt för att utplåna - eller låter det utplånas. När ska tillräckling många få upp ögonen för detta och gå till motvärn – din vackra dikt är ett vittnesmål av kött och blod som inte borde få stanna på denna sida!
2013-10-29

    ej medlem längre
Vad jag blir rörd- hurra för dig!!
2013-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Beyond Eternity
Beyond Eternity