Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag mötte en korp

Jag mötte en korp i dag
Vi hade en dialog
Jag visslade till honom
Han tittade tillbaka undrade om jag ville ont
Människan har jagat honom korpen i hundratals år

Vi tog oss rätten över djuren att säga att dom var
mer primitiva, mindre språkligt utvecklade än oss
Mindre mentalt utvecklade än oss
Vi bygger, skapar det materiella som vi förhöjer till
den högsta av intelligenser
Kan man göra redskapen är det lika med intelligens
Men vad kan korpen skapa med sina vingar, inget
materiellt av värde i våra ögon?
Vad kan katten skapa utan händer?

Katten tittar på mig försöker kommunicera, ögon
som talar ja hela kattens kropp kommunicerar
med mig men vad förstår jag?
Det finns varelser där ute som febrilt försöker
komunicera med oss
Men vad förstår människan av det när vi till och
med har svårt att förstå varandra




Fri vers av Petter S
Läst 307 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-27 17:55



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så bra och stark
2013-11-30

  Petter S
Tack så mycket att ni gillade den!! :)
2013-11-28

  Schizooliza
Det andra syndafallet: när språkförbistringen spred sig över världen...
2013-11-28

  Mona J.
Mycket bra! Gillar den starkt :)
2013-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Petter S
Petter S