Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När det närmar sig jul får man en sådan underlig känsla i kroppen. Minnet av barndomens jul dyker upp på näthinnan. En härlig känsla som är svår att motstå.


Barndomens jul

När bjällerklangen ljuder
står julnatt vid vår dörr
då vill vi gärna minnas
en barndoms jul från förr

Då vill vi känna doften
från saffran och kanel
få njuta brasans glöd
och klang från änglaspel

Då vill vi binda kransar
av halm med sidenband
då vill vi skåda flingor
som täcker träd och land

Då vill vi minnas slädfärd
vid stora backens brant
och minnas julklapps köp
en gång med kopparslant

Då vill vi njuta fröjden
av dukat smörgåsbord
då vill vi höra texten
från bibelns starka ord

Då vill vi en gång till
få känna oss som barn
och sitta där vid brasan
med strumpor utav garn

Då vill vi glömma sorger
blott för en liten stund
då vill vi ej bli väckta
ur drömmens sköna blund




Bunden vers av ULJO
Läst 999 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-12-06 22:57



Bookmark and Share


  Lärling
Mycket fin julstämning i dikten.
2013-12-09

  anits VIP
Fint och stämningsfullt skrivet.
2013-12-09

  Carina Bendix
Vackert och igenkännande.
2013-12-08

  Fredrik P. VIP

Juligare jul har jag sällan läst. Bra i och för sig. Kanske betyder julen mycket för många, men för egen del far jag gärna till varmare länder utan julfirande.
2013-12-07

  Änglaögon
Nostalgisk julstämning, gillar.
2013-12-07

  Eva Helene VIP
En nostalgitripp när den är som bäst!
2013-12-07

    ej medlem längre
julfint och stämningsfyllt..
2013-12-07

  Marianne Räf
Finstämda och söta julminnen! :D
2013-12-07

  Chawa VIP
Vacker och varm dikt fulla med barndomsminnen - från då - i en tid långt från stress och flärd, ty i enkelheten råder den sanna värmen och julefriden! Tack för en underbar julfin längtansresa!
2013-12-07

  ResenärGenomLivet
Härliga minnen från barndomen...ibland önskar man sej tillbaka dit...
2013-12-06

    ej medlem längre
Vilken underbar hyllning till julen. Man känner verkligen barnet inom sig när man tar till sig texten.
2013-12-06

  Angel of love
Vilken underbar text, ja visst är det så att man tänker mycket på sin barndom.
Varma känslor om julen
2013-12-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO