Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Breven

Jag skriver ett brev
vid morgonens stund
ett gammaldags sådant
med bläck och penna
jag tänker på dig
min älskade vän
när morgonens vind
så ömt jag kan känna

Här runt i kvarteret
är allt som sig bör
alla som du känner
bor kvar i sina hus
Olssons på hörnet
har köpt sig en hund
precis som du trodde
ett välbehövligt ljus

Gårdsfesten vi hade
blev lyckad för alla
en stor gemenskap
som förde oss samman
vi sjöng vid lägerelden
de sånger du skrivit
en hyllning till livet
i fröjd och i gamman

Huset är nymålat
i den färg du tyckte om
en ljusblå nyans
med knuttimret i grått
ett träd är planterat
det blir päron med tiden
och några perenner
av de frön jag har sått

Jag skriver ett brev
ett av många hundra
det läggs på hyllan
men skickas inte ut
det är själens terapi
att bearbeta sorgen
och osagda meningar
då allting tog slut




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 718 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-12-20 21:55



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Skriva till sig
läkning det är
en god uträkning
som att lyfta
sin själ till eget väl...
Så gott och bra tänkt!
2013-12-21

  ResenärGenomLivet
Ja, det är terapi att skriva...mycket fint...
2013-12-21

  Eva Helene VIP
Mycket vackert och berörande skriver du!
2013-12-21

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Berör mig! Så många skrivna brev som aldrig kommer fram....Bra!
2013-12-21

  anits VIP
Så fint och berörande skrivet
om sorg och saknad.
2013-12-21

    ej medlem längre
Fin dikt om längtan, sorg och saknad.
2013-12-21

  Angel of love
Berörande kärleksfull text.
2013-12-20

  Carina Bendix
Berörande och fin dikt.
2013-12-20

  Chawa VIP
En riktigt vacker sorgsam dikt som berör hjärtdjup in...
2013-12-20

  Anders Nordlander VIP
Fin text, verkligen!
2013-12-20

  Eva Langrath VIP
Ord fyllda av sorg och kärlek
2013-12-20

  Marianne Räf
Inspirerande & poetiskt.
Slutet lite vemodigt, -
men så är väl livet, ibland..
2013-12-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO