Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tårar


om saltet i havet
är sprunget ur mig
det hav som har burit
mitt regn när jag brustit

den vita kammen
som rullat mot land
som bildat
den sylvassa väggen

då är det berget i mig
det är berget i mig
berget, du måste besegra







Fri vers av KeL
Läst 427 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-01-12 16:13



Bookmark and Share


  petter rost
KeL, ett kompakt tryck i detta poem som efter varje läsning vänder åter och vill bli läst igen. Och den sista strofen

då är det berget i mig
det är berget i mig
berget, du måste besegra

ekar i rummet, i sinnet - som havets vågkammar som rullar mot land, som burit ditt regn när du brustit...

Det är mycket ljud, djup sång i dessa ord.



2014-01-14

  Ulf D VIP
Naturens metaforer i oss ger kraftfulla bilder, hav, vågor och berg men det är den inneboende energin som imponerar.
2014-01-12

    ej medlem längre
Väldigt gripande och bra text.
2014-01-12
  > Nästa text
< Föregående

KeL
KeL