Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bäddningen avgör!

Var ny dag är annorlunda
än den som var igår
något rört vid den
och helt till vårt
förfogande den står.

Man ser kanske inte
alla tecken i den
men av mönstret
kanske man något anar
när den framåt sig banar...

Sen det mörknar, kvällas
ja då skall ju den fällas
ner, ja rullgardinen
och i ordning ska ställas
bädden den sköna
så var man som grann böna
gott i sängen med blundande öga
kan känna av ron i mörkret det höga
det som gör att själen
för natten faller så gott till föga.

















Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-02-03 14:40



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra skaldat!
2014-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt