Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

no name to defend

 

I en snövall mötte jag den vita vargen, långt från ära och redbarhet, jag vet inte om någon kommer tro mig. Schss. Han sover nu. Det är du nu, och jag. Stannar vi. Jag är osäker på vilken stam vi tillhör, är det samma.

För ett öga glittrar med stjärnan ovanför, den vi ser när vi ligger alldeles stilla i gräset. Mina kläder blir fuktiga, som natten, som båtens durk i kraftig sjö. Som när mjukheten invaderade min kropp och gav den dig. Stannar jag.

Det är ett sinne vant. Röda ljus mot himlen ingen längre vet. Och saknad, i närhet. Bjuder mig dagen sorg, famnar jag.

Tre hus i rad med jämna fönster, en kasern tror jag bestämt. Och om det är en kyrka vid nästa ska jag be. Jag har slutat be om nåd och önskar mig inte längre någonting. Inte frid, inte lycka, inte sanning.

En vacker marockan vill att jag ska föda hans barn. Kanske en dotter.

Och om jag vill knulla på ett jordgolv och leva mellan en eldstad och vattenhålet så är det min ensak. Du är inte längre norm.

 

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-03-04 22:07



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
VErkligen en resa....TAck för att du delar den så fint!
2014-03-05

  Anya VIP
En resa bland snövallar och vattenhål, kanske i Nordafrika. En surrealistisk text. Jag tycker särskilt om:
Och om det är en kyrka vid nästa ska jag be. Jag har slutat be om nåd och önskar mig inte längre någonting. Inte frid, inte lycka, inte sanning.

Det stycket står för sig själv.

2014-03-05

  Yrre VIP
Vilken text!! Så bra!!
2014-03-05
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP