Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utkast till en tegelstensroman om Dagmar Landquist och hennes väninna Olga Fetnikova.


Scenen är som följer




En flicka står och blåser såpbubblor när en kille kommer fram och blåser upp ballonger. Då kommer en kvinna dit och blåser upp en kanot hon sätter sig i och paddlar därifrån. Paddlar som hon plockar ur sin lilla handväska och vecklar ut till rätt passform och ett fartyg som är en stor bilfärja kommer flytande mot kaj. En man som står på kajen med en båtshake i sina händer, ser ut att vilja hjälpa fartyget att lägga till. Båtshaken törnar ihop med sidan på båten och luften går ur, så att hela fartyget sjunker ihop som en aktiefond med blott småsparare som klienter. Någonstans längre in mot staden skäller en hund. Fiskmåsar flyger i luften och vädret är som ett enda stort fyrverkeri av bländande ljus.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-08-28 18:08



Bookmark and Share


  yoakimu
Härligt surrealistisk känsla i detta.
2014-08-28

  Nanna X
det låter mer som ett dataspel än en roman.
2014-08-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP