Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag avskyr verkligen när telefonen ringer och avbryter mig mitt i en sådan här spännande historia som verkligen kunde ha kunnat bjuda på så mycket om blott jag sluppit att tappa tråden. Det svåra är förstås att ta upp den igen.


Konsten att få




en armerikansk kriminell, eller i vilket fall
människa att röra på sig är att en polis
ropar ordet 'Freeze'. Att en människa står
stilla medan polisen närmar sig, är en som
onaturlig sak för polisen.

Även svenska poliser utövar denna osann-
olika sport. 'Rör dig inte' är ett uttalande
som tjänar som signal för stillavarande indi-
vider att genast sätta sig i rörelse. Kan förstås
tyckas egendomligt för

envar oinsatt, men det är trots allt sådan till-
varon är. Dessa sporter äger främst rum i
olika filmer och skall inte beblanda sig med
mera verkligheten i alltför hög tilltro. Att ha
alltför hög tilltro till

något är inte alls bra. Det skulle mycket väl
kunna vara lika illa som att sätta i sig
'alldeles för många skaldjur' vid ett och som
samba tillfälle. Så ser verklighetens och även
då filmens värld ut

och det är vi bara tacksamma för, vi som gärna
upplever saker levande eller döda. Det vill säga
i levande livet, då saker på plats faktiskt sker
och är vi själva då bara där så ser vi det också
hända. Men är det en

film vi ser på så är det ställföreträdande liv och
på det viset en smula dött, eftersom det är en
inspelning av ett skeende som även är lätt
regisserat och utfört med hjälp av skådespelare
vars prestation vi då




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-08-30 10:54



Bookmark and Share


    Erika H
vi då... vad?
Levande döda och döda levande. I livet eller på film. Är inte livet en film vi alla deltar i och betraktar. Rörelser runt om skeenden som vi inget vet något om.
Tycker om hur du betraktar och ger ord till mycket. Tankar som är följbara och skapar egna.
Men som sagt vi då... vad?
2014-08-30

  Nanna X
stäng av telefonen
2014-08-30
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP