Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden: HR Giger - Fallen Angel


Världens Väv [Hymn till Giger]

~¤~

Hans Rudolf "Ruedi" Giger ramlade liksom min morbror Rolf Olof Knutsson
fallna änglar med liknande namn som föll i en av mänskligheten byggd trappa

Tom G Warriors gamla replokalsbunker sprängdes vid en av hans cykelturer
vår gamla inspelningsdemostudio i källaren av
den gamla musikaffären finns inte heller kvar
inspelningarna skedde ungefär samma år
deras nya CD inspelades under ett dis och ett vinterlandskap
precis som de skandinaviska vintrar som inspirerat till så många tyngre skivor

vart syns vår generation idag
vi alternativa utanför massmedia
men vi finns, vi fanns då och vi finns idag
och tur är väl det att vissa konstnärer och band blir så stora
att de får representera en hel världskonstnärssjäl

den välkända världen suddas ut mer och mer
men aldrig dess ursprung
som vi som insett den och sett den avbildad i bilder och musik

den värld som väver världens väv

Giger

av alla fallna änglar var du en av de största

15 Maj 2014

L Patrik W Johansson

Fotnot:  Tom G Warrior (Hellhammer/Celtic Frost/Apollyon Sun/Triptykon) använde sig stolt av Giger till omslag 1986, 2010 och nu senast i år som var det sista skivomslaget mästaren Giger fick pryda vilket han fick se och var mycket nöjd med, bilden var från en utställning sent 70-tal innan Alien filmen med samma tema... Giger har även gjort kända omslag till Debbie Harry (Blondie) och de gamla mästarna ELP mfl inom pop/konstvärlden  http://www.hrgiger.com/music/

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-05-23 23:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker om din så fina text!

"den värld som väver världens väv"
2014-05-25

    ej medlem längre
Bra vävt,mycket sanning i denna!
2014-05-24

  Bibbi VIP
Tack för detta så tänkvärda!
2014-05-24
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP