Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HäGgarne

 

 

Surrande humla i Häggblommans sköte

så näpen i sin svartgula dräkt

mången skald har diktat detta möte

ty kärleken det har väckt

 

Sådan ljuvlig romantik, sådant löfte, sådan värme

ej de mest härdade hjärtat går förbi

en saga för oss människor, den för oss närmre

och så må det förbli

 

Det nyväckta, som spritter av sav och knopp

det lilla livet i sin sköra blomning

fyller åtminstone mig med hopp

och dagars fortsatta gryning

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-03 09:07



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
humlors
djupa sång

brummar
skönhet
björnar

häggens dofter

skönhet skriver du

tack
2014-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP