Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fRö

 

 

Det vackraste har inte sprungit än

det har fäste när hösten målar

vart gryn var knopp, var stillsamt fallande löv

som en salut hösten skålar

 

 

jordig fuktande mull i dagen

brist, brist ut, du frö i sköte

du har väntat hela året på

denna jord, detta möte

 

Så har jorden sin punkt inför vilande dagar

har sitt sömn under täckande snö

tills åter årets sol vågar komma

och maken hitta sin mö

 

Så hittar vi ock varandra

vi är tinande kärlek och bloss

frö som gror och jord som möts

vi är ankare och fartygs tross

 

Sådant är livet, vi har dagar som år

vi har sol, regn och båge

vi har mjuknande höstlig mull

och livet som groende råge

 

Älska mig kära, lossa min blomma

denna tvekan detta löv som är vindlande

bär mig, ta mig över, ställ mig stadigt på land

inför all denna kärlek svindlande




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-06-21 00:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken lyrik, vilken vacker text, dessa otroligt vackra målande bilder, wow .. ett otroligt poem*
2014-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP