Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsläxor förr och nu.


Förr i tiden
gjorde man sina läxor.
En lärde sig saker.
Sedan fick vi nya.

Numera läggs läxböckerna på hög.
Det blir svårare att tackla.
Ska man börja i mitten av traven,
längst ned eller högst upp?

Förr i tiden
så var en själv
ytterst ansvarig för sina handlingar.

Idag är det lättare att ta till att någon annan
gav instruktionen dåligt
och att det är höga krav.

Slutkontentan är samma förr som nu.
Det handlar bara om dig själv.




Fri vers (Fri form) av Tina-sol
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-06-21 09:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol