Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄtA

Rådjur betar på nära havreåker

knonhjorten skäller mig nära

 

ingen ser bössan min

och skotten den kan bära

 

skulle jag skjuta denna afton

göra köttet till mitt att äta

skulle ingen ånger fräta mig

jag hade inget mer att lära

 

än det att vi lever av varandra

sinne kött och växt

vi blir en del av livet

en del av dess återväxt

 

jo, jag tackar min moder, för bytet nyss fällt

tar vara på var del

och det tillsammans med min bön

har förmågan att göra mig hel

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-06-28 21:00



Bookmark and Share


  Grävling
Fin dikt, även om jag själv är vegetarian. :) Och jag tycker om att "kronhjorten skäller". Det gör de ju, men inte alla vet. Men tänkte bara påpeka att du antagligen menar "bytet nyss fällt" och inte "fält". Fast det är ju bara en pytteliten detalj.
2014-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP