Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet, en militärtjänstgöring

Jag sitter ju bara här
och är människa
en människa mitt i
livet
mitt i det stora livet
i det lilla

mitt i det som när som helst
kan ta slut

jag skulle varit detsamma
varhelst jag sutte

men med blommor i famnen
kan det vara vackert

ändå hörs mänskor klaga
över sin usla belägenhet

vi klagar över tvånget
att leva
leva oss igenom denna
militärtjänstgöring

ändå är det få som vill dö





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-07-27 13:27



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Ingen vill dö trots att det är frivilligt att leva och de som vill leva riskerar att dör...
Livets paradox!
Bra Ingela!
2014-08-02

  walborg
Du sätter nog fingret på något viktigt dethär med ett nästan-tabu att glädjas av livet och se det som en nåd.
2014-07-27

  Nanna X
fina blommor : )
2014-07-27

  Nanna X
jo livet är en plikt. men inte bara, väl : ) ?
2014-07-27

    ej medlem längre
Så sant. Bra text!!
2014-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP