Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Soppa i kyrkans regi!

När höstens vindar fara
då väntar alla bara
att soppan den ska klara:
Att ge oss liv till vår!
Vi äter kyrkans soppa
och inget kan oss stoppa
och kaffe, lite doppa:
Så vi får liv till vår!

Med vänner där vi språkar
i kyrkans fina kåkar
ja alla som vi råkar:
Och sen så gott vi mår!
Och när vi hemåt skrider
vi känner hur vi glider
mot sköna ljuva tider:
I sakta mak mot vår!




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-09 11:06



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Fint skrivet, min mamma gick ofta på kyrkans soppluncher. Hon var glad och nöjd när hon kom hem.
2014-09-13

    ADI Nehlin
fint skaldat
2014-09-09

  lodjuret/seglare VIP
Det är bara kören och musiken som saknas. Roligt att du tänker på våren redan innan höstlöven har börjat falla. Trenne rosor förtjänte berättelsen.
2014-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt