Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vAl

 

 

Jag har längtan till detta osvikbara liv

jag vet bara inte vart jag ska gå

hur man gör för att riktigt leva

hur man gör för att riktigt stå

 

jag har vilat på en bänk nära stan

när jag var trött och livet väntade

jag visste inget om otillåtet

inget om den svaghet som gläntade

 

jag kanske är en börda för livet

kanske borde göra slut med jorden

men hur ska jag kunna lämna allt

göra slut med texterna, med orden

 

jag är så sliten, systemförsörjd

många barn har jag satt till livet

och med dessa gav jag allt

min arbetsdag tog sista klivet

 

kanske har jag mer att ge

jag är en människa, trots allt

och finga jag skriva ett sista ord

 

gjorde jag det tusenfallt

 

Vem är jag att fråga, vem är jag att vara till

bara en människa där himlen brister

jo, jag vet allt om sjukdom och svårmodiga barn

jag vet allt om ett liv som brister, men

 

hur kan jag vara en tillgång för er

som ett målat stileben

jo, jag är sanningen, ett liv

 

 

 

inte alltför vacker, men ren




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-09-12 21:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP