Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lånad bild


hösTad

 

 

Vild, så har den sig vinden, mot höst

som en virvlande mjukvarm kram

en å som vänder sig mot var sten

där gråten är asfalts stram

 

hummande är melodin

jag vill sjunga den ut mot

en  tankeväckande snålblåst

en seid, ett blot

 

hör dimma, sista lingonet faller

hör, du dunkla liv,ett ljus som aldrig sov

och hör, du vänliga dag i sin början

årstiden ge sitt lov.

 

Vild, så har den sig, hösten när den kommer

när den virvlar de fallna runt om mitt

som den sagan som ständigt återkommer

detta liv som är fallande fritt

 

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-09-18 21:03



Bookmark and Share


  ULJO
Briljant skaldat
2014-09-19

  Fem hjärtan VIP
Vacker poesi!
2014-09-19

  Vind
Urtida, alltida och vacker lyrik
2014-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP