Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dies


vädret/dagarna kan man inte tro på




det är nåt fel nåt snett nåt lustigt. väggen kliar på fingertoppen. väggarna kliar på fingertopparna. min ena fingertopp smärtar mig; den behagar mig inte. den gör ont. den sticker. jag skyller på vädret och/eller dagarna. det hastigt skiftande utanför fönstret. jag lämnar helst inte rummet i onödan. ser rätt lite som nödvändigt. väntar på nåt bättre. nåt som är bättre än det utanför. har dragit för gardinerna så jag slipper se. vidrigt. regnet som sköljer fönsterglaset; låtsas tvätta men gör bara fult. dagen. sen blir det varmt. har för mycket kläder. inga kläder. skiftningarna går fort. så som vädret tillåter går jag ut. aldrig, med andra ord. jag sitter i min säng och tittar ut över mitt rum hela dagar. egentligen vill jag inte göra det heller. nåt är snett nåt fel nåt lustigt. vädret får bestämma. bestämmer över mig. jag skyller på vädret. väntar på nåt bättre. bättre tider. dagar. nåt som inte är vidrigt. min definition av vidrigt: människor. det man inte kan lita på. man kan inte lita på vädret. på molnen som seglar genom gardinspringan. det är inte meningen att jag ska se skiten men gör det ändå. de försvinner inte. jag föreställer mig att de tar över hela himlen. så som vädret tillåter. beroende på dag går jag ut. när nöden kräver. det går ingen nöd på mig. jag befinner mig inte i en särskilt nödsituation. stirrar mest. vrider min ankel tills det knäcker. fingertoppen smärtar mig; den behagar mig inte. jag vill knäcka den också men minns en toalett för längesen när jag blödde över hela handfatet och skyllde på mensen. precis som att jag suttit i handfatet och mensat. jag uppskattar min tonåriga kreativitet. har aldrig varit särskilt bra på lögner eller att hitta på grejer men rätt bra på att överdriva. molnen blinkar i springan. skallrar i fönsterglaset. eller är det kanske vinden. dagens sista ögonblick. jag tänder alla lampor i lägenheten i protest och klär mig i morgonrock. fingertoppen smärtar mig när jag stoppar den i munnen och biter.




Prosa (Kortnovell) av slafs
Läst 242 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-09-29 19:37



Bookmark and Share


  Nina Ahlzén
Ja. Du är förbannat bra. Gillar balanserandet på gränsen. Febrigt, snyggt, oroväckande.
2014-09-30
  > Nästa text
< Föregående

slafs