Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Målad sidenröd över väggen

utan inbjudan
stegade jag in i det dunkellysta rummet
som med sina inrökta väggar
luktade fimp, precis så som du
men har hart när omöjligt
att hitta tillbaka ut
står blickstilla, fastfrusen
med vardera fot
i var sitt läger
ett hjärta belägrat
sinnet förvägrat
stumskrikande vill jag fly
från scenen, som attackerar synen
och nu luktar sidenrött
för där
med kylslagen mynning, Colt 47
mot din nakna tinning
öppnade du vägen, oförmärkt
bort från allt

med vart ben grenslad
i ett gränsland
hittar jag aldrig mer tillbaks
ty förlorad äro där
ett du
med ett jag




Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 340 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-09-30 20:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du skriver inte bara med ord...du skriver med känslans penna...och det känns att läsa din text. Gillas. Mycket.

2014-10-04

    Erika H
Det är med en känsla av krympande utrymme som jag läser. Andetagen blir korta och syrefattiga. Låsningar i kropp och sinne. Vägen ut osynlig. Det finns ett stumskrik, det värsta av alla, som drar längs med väggen. Målad röd utan nyanser och det är mörkt.
Mörkt ute. Svartare inne.
Starkt skriven text. Smärtsam att läsa. Vacker i sin nakenhet.
2014-10-03

  Coldasice VIP
Bra där! Beskrivande, målande och påtagande text!
2014-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson