Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genom frihetens landskap

Björkstammar flimrar förbi
likt soldater vaktar de draken
från sin egen eld

hon springer i vit snö
fortare än någonsin

i torrt fjolårsgräs springer hon nu
ut mot havet, i stenskravlet
mellan vikarna
där sjöfåglar har sina nästen

hon har dödat sina starkaste rötter
huggit av dem därför att hon måste

med tvivlet skummande
springer hon
i det förtätade klipplandskapet
där säkerhetspolisen
hukar i varje skreva

likt kaniner
på så många sätt, likt kaniner
med långa öron

vaktar de mot inbillade faror
och allt som är okänt

de mjuka kaninöronen blir
skygglappar som hindrar vidsynen

hon hinner tänka

- Det är märkligt att okunskapen
är så förvillande lik ondskan

innan de osäkrar sina vapen

tänker hon att det finns en trappa
i slutet av kullarna
där fåglarna lyfter mot himlen





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-10-16 00:47



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Otroligt snyggt att smyga in i en asylsökandes tankar och förmedla dem på ett värdigt sätt! Eloge!
2014-10-16

  Nanna X
mycket bra. en svidande uppgörelse med orättvisan och ett klockrent antologibidrag.
2014-10-16

  Stefan Albrektsson
oO ...så snyggt!! Skriver under på Annas kommentar. Dessutom spännande som berättelse, med cliffhanger utan like. Och vilken sistastrof: "det finns en trappa / i slutet av kullarna / där fåglarna lyfter mot himlen". Ursnyggt!
2014-10-16

  Monika A Mirsch VIP
Välformade är dina diktens ord kring det värsta som händer på vår jord, och du flätar den stora sanningen in i dina rader:
"märkligt att okunskapen
är så förvillande lik ondskan"
En dikt av stora mått!
2014-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP