Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vädernycker

Molnen har smittat mig
med sin mörka fukt
vinden trotsar tyngdlagen
försåtligt viskande

att ensam är stark
att urberget står fast
att jorden inte ska rämna

jag känner oron, otron
men vet att tiga

bara en halsstarrig brygga
gör motstånd

talar genom vindsorlet

-Jag har stått här
genom höststormar
i hundratals år nu

av järn och silver-ek

aldrig ger jag vika
för vädrets nycker







Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-11-18 20:39



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Elementens kamp. Första och andra strofen är otroligt bra, rytmiskt och klangligt. Och ett lysande tonartsbyte när halsstarriga bryggan börjar tala. Texten är fantastiskt bra!
2014-11-19

  Nanna X
gillar när du talar med naturen!
2014-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP