Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guldfiskskålen

Jag rör mig mot mitten
hur ska jag annars få loss mitt hjärta
när du rör dig mot periferin

jag stannar och betraktar det
blodigt och solkigt

du sneglar i ögonvrån
på resterna av min livsmuskel

det jag bar på
höll du gömt

med hala fingrar
bakom din rygg

under tiden
tvättar jag mina händer
i guldfiskskålen




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-11-30 00:12



Bookmark and Share


  Anya VIP
Stark text, metaforrik. Diktarduet verkar sannerligen inte sympatisk..
2014-12-08

  Stefan Albrektsson
Oj, vilken otroligt snygg svek(?)metafor - de hala fingrarna bakom ryggen och din handtvätt i guldfiskskålen är 1000 watts strålkastare!
2014-12-01

  Nanna X
ja mycket bra, kärnan är allmängiltig men guldfiskskålen partikulär - skön kombo!
2014-11-30

  RitaBrunner
Läser in svekfullhet och avståndstagande i texten. Mycket bra!
2014-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP