Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Exil

Det är inte författat till dig,
inte ens de små demonerna av tillit
som skar sig under huden som slutade älska.
Det är förbundet av alla ord, fördelade
under den lilla mikroskopiska tid vi fann.
En förbrukad tanke som ställdes åt sidan
medan du läste upp alla brev jag borde ha sänt.

Tro inte att min kärlek är skruvad mellan två hörn.
Skulden finns redan i det samvete som grundlade
hela vår existens. Det är natten och morgonen som
bär på slöjan och dess förlupna kula.

Jag är rädd min älskade!
Att våra liv som skulpterades av rena händer
är på vandring bort från ljus och hopp.

Jag känner fruktan min kära!
Att sentimentaliteten har hunnit fatt vår tro
att finna hjälp.

Bara du har format orden som kan få mig att andas framtid
och fånga de stunder som evigt kan bevaras.

Det är inte författat till dig!

Det är skrivet av oss!




Prosa av Max Poisé
Läst 347 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-04-09 19:23



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
så fin!
"Det är natten och morgonen som
bär på slöjan och dess förlupna kula"...
"Bara du har format orden som kan få mig att andas framtid
och fånga de stunder som evigt kan bevaras". oerhört vackert, värmer min själ och hjärta
2016-04-21

  Järnkatten
Djup och sanning mästerligt formulerat..
2015-04-12

  Suzy med punkterna
Rör om, rör in och stannar
2015-04-10

    ej medlem längre
Otroligt bra skrivet med mycket känsla..
2015-04-10

  Rise Little One
Detta kallas förevig kärlek tror jag.
2015-04-10

    ej medlem längre
Jättebra!
2015-04-10

  Yrre VIP
Åå så bra!
2015-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé