Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är en förunderligt bedövande vacker och kärleksfull plats det universum vi lever i.. http://www.svtplay.se/video/2459333/varldens-fakta-cosmos/cosmos-avsnitt-1


Strö kärleksstoft i vinden

 

Som tomtebloss på natthimlen
flammar du upp

~~*~~

gnistrar till en sekund
i evigheten

~~*~~

andas din frihets vingar
du stjärnstoftsbarn

~~*~~

men lämna inga avtryck
där du går

~~*~~

inget är mitt eller ditt
i oändligheten

~~*~~

allt till låns

~~*~~

utom kärleken
du ympar
i stoftbarnens
minnen

~~*~~

i denna
förtrollande
vackra förädlingsprocess 

~~*~~

endast kärleken 
är oändlig
som rymden

~~*~~

gnistrande som stjärnor
strödda över
natthimlen

~~*~~

din odödliga själ
får vingar 

~~*~~

strör sitt kärleksstoft
i vinden

*** 

 

© Stjärnöga 2014-12-03

Musik: Vangelis - "Cosmos"

 




Fri vers av Stjärnöga
Läst 594 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2014-12-03 13:15



Bookmark and Share


  Änglaögon
Vackert, vackert...
2016-01-24

    ej medlem längre
Underbart vackra glimmar dina ord mot en stjärnhimmel..
2014-12-09

  Teresia Ridell
Ömt, varmt och vackert !
2014-12-04

  Bo Himmelsbåge
Vacker, gnistrande poesi; lika flammande som Kärleken och Evigheten!

Sparas i Universums innersta rum!
2014-12-04

  Chawa VIP
Bland det vackraste jag läst på länge! Kärleken är odödlig och vi är alla Kärlek... endast skalet är förgängligt - ett tomtebloss... Bokmärket är givet!
2014-12-04

    Birgersdotter VIP
Vacker och mjuk.
2014-12-04

  Lars Hedlin
Helt underbart och varmt ;) Kram
2014-12-04

  Angel of love
Så ljuvligt vackert.
2014-12-03

  ResenärGenomLivet VIP
Ljuvligt vackert...
2014-12-03

  ULJO
Underbart vackert
2014-12-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd vacker dikt i spröda toner!
2014-12-03

  Marita Ohlquist VIP
Underbart!
Läste texten och lyssnade på musiken.
Fick en känsla av andlighet.
2014-12-03

    Bo Malte
fint...
2014-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga