Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleksflickan

Flickan dansar i sommaren
och älvorna i skogen
kvällen är bara barnet
när musiken hörs från logen
smittar av sig till fiol
gör glada skratt och stoj
kvällen är ljummen
för nu ska här has skoj

Flickan sjunger tydligt
en ljuvlig kärlekssång
vinden blåser lite lojt
men natten den blir lång
sång och musik är glädje
och det ser flickan till
hon bjuder på sin själ
för dem som lyssna vill

Flickan plockar på ängen
blommor och ger till oss
en gest för väldens fred
till skillnad från att slåss
mjuk är hennes tanke
och önskningar om ro
att finnas som din vän
den dagen du sätter bo

Flickan ger oss kärlek
runt allting som hon gör
genom att bara finnas
så grundligt hon oss berör
likt stjärnor som tindrar
ger hon av sitt ljus
glädje och heta känslor
till ensamhetens hus

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 695 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-04-14 18:33



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Underbart vacker dikt!
2016-04-15

    ej medlem längre
Så vackert och rimmat därtill
2016-04-15

    Dan Myrbeck
Fin!
2016-04-15

  Blomma-Stjärna VIP
en hjärtegod dikt
och vacker
2016-04-15

  Gisela Nordell
en text som verkligen värmer
om flickan med det ljusa sinnet.Fint skaldat!
2016-04-15

  rondell
Så vackert skrivet! Tack att du delar med dig av den...
2016-04-15

  Ingrid Trolle
Din generösa själ
skänker oss så mycket
vacker poesi med så
många vackra tavlor
och vi kan bara tacka
och ta emot varje ord
varje rad och varje strof
ur ditt rika skapande
2016-04-14

  louisegirl
Mycket ömt och vackert skaldat
2016-04-14

    ej medlem längre
Så fint!
2016-04-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Ömma ord om flickan, den milda och vackra, som hjärtan tar till sig. Du skriver vackert om detta underbara.
2016-04-14

  Ninananonia VIP
Fina ord om en flicka..
2016-04-14

  aol
Enkelt ömt och så vackert berörande skaldat,
2016-04-14

  DominiQueen
Å så vackert...
Naivt och oskuldsfullt, som jag önskar världen var. Tack för mjuk och skön läsning...
DominiQue
2016-04-14

    ej medlem längre
Mycket vackert!
2016-04-14

  M.Eta
Ger känningar av midsommar som inte är långt borta! Sommarfin text
2016-04-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO