Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sammanklistrad



det plingar nånstans ifrån. det är livet som plingar. har hört det förut. livet. klockan. kyrkgongongen som går. som får. som lamm till altaret till zeus eller nån annan av de riktiga gudarna. de verkliga asen. de gjorde mig som jag blev. pling plong. skallen knakar när jag grimaserar. jag är besatt av skallbenet. av skelettet under huden. det stramar. jag kvävs. känns som att jag inte hör hemma i min egen kropp. jag är utomvärdslig. genomvärdslig. helt igenom underlägsen. jag står på knä genom livet. livet plingar. livet plingar i kyrkklockan. som lamm till slakt. jag vill mer än vad jag kan säga. vill verkligen. bara vill. kroppen är ett hölje som kränker min existens. jag är inget jävla tempel. jag är inget jävla tempel. det finns inga gudar hos mig. bara gravstenar. bara gravstenar med tal på. med roliga dikter. minnen. läs mig när du ändå går förbi, står det. det står: se mig när du ändå går förbi. i förbifarten. snälla. blixten klyver handbenet i tusen bitar. det plingar. det är livet som plingar. jag tror inte på livet. jag vill bara gråta. det rämnar i benen. klaustrofobin. kliar mig själv ur min egen kropp. jag är besatt av skallbenet. av skelettet som syns under huden. jag lyssnar på skriken som kommer underifrån. snart hör jag inget annat. finns inget annat. har inget val. mina knän är fastvuxna i jorden. min gråt försvinner i regnet som alltid faller.




Prosa (Kortnovell) av slafs
Läst 277 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-04-18 20:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

slafs