Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
antijantetext


Februus I-III [kortvers]

 

I bistra tider

I bistra tider med bovar
med långa fingrar med håriga knogar

kunde åtminstone det självutnämnda popetablissemanget
(för hårdrock och hiphop de mest säljande av stilar syns intet förutom kopior)
med band som U2 i spetsen försöka ett spår av förnying efter 1989 års modell och milleniemodell att till exempel uppgradera namnet till U3

för när syntes de som också firar över 20 år i branschen numer på TV
när såg du Ozzy på TV
när såg du Snoop Dogg på TV
och det är bara de kändaste

Det har inget med generationer att göra
isåfall är det fyrtiotalistbarnen som numer producerar
(eller vad de vill kalla det)
TV ägs av de poplyssnande skvallertidningsläsande människorna

de där som köper allt det där i kiosken och skivaffären som du aldrig köper
eftersom du som jag har smak

*

2 Batra som Jag Beundrar har Redan Gjort 2 Fadäser

(m och Batra är genast sämre utan Reinfeldt och Batra bommar att bli "statsministerfru" och spelar de sämsta Black Adder episoderna på teater)

Att dra i handbromsen då äntligen tåget fått upp fart
att sitta still
är resultatet av kompromiss
man hör bara i ordet att det var ett misstag

att spela teater äntligen på min generations TV-episoder
men att välja de sämsta avsnitten med skyttegravar
istället för det svunna adliga

blir dessa fadäser
det politisk korrekta passivt inkorrekta
i det moderna svunna förädlade landet

England liksom Sverige var bättre förr, men:
upwards and onwards

Svea Rike ligger i Frankrikes vagga
de tre liljorna gula blev till de tre kronorna
mot blå bakgrund


*

Amerikansk Uppväxt

På Treehouse Masters spelar de liksom i NHL hockeyn helt naturligt korta stycken av rock, ljudmattor i bakgrunden som piggar opp

På Bygglov, vilket utan Willy vore ett ej lika lysande program, hörs det countryballader och dansbandstoner liksom i svenska hockeypauser uppblandat med Hujedamig då det blir utvisning

det är skillnad på hur utvecklade, eller hur outvecklade, länder är
kulturen finns för att bedöma nivån, därför är den det yttersta och yppersta ett land har

och under tider då ingen finns råder liksom i forna dar massmedia
som en tjock matta av allt som är mellanbra

men även genom den tjockaste mellanmjölksvita dimman hörs de skiraste fågelsånger
som en tonsättare tar som inspiration till sina nya alster

 

1 & 4 Feb 2015

L Patrik W Johansson

 




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-03-11 15:26



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Läsvärda verser...gav många tankar...
2015-03-13
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP