Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dröm


Välrustad syrsa


Varför jag befann mig just där vet jag inte. Men plötsligt visade sig en märklig varelse vid rummets ena vrå. Den var byggd som en insekt men hade förstärkta vingar som var vackert tecknade, även på förstärkningen som verkade vara av trä. Efter en snabb blick på mig rusade den tvärs över rummet och fram till det stängda fönstret. Där tog den fram sina små händer och försökte öppna ut till friheten men misslyckades. Då satte den bredsidan till och knuffade upp fönstret med plankvingen.

Jag gick fram för att stänga men det bar sig inte bättre än att jag tappade ut listen som hade hållit fönstret stängt. Jag tittade ner och suckade "usch, nu måste jag gå ut också!"

Då kom där en person som ville in på universitetet. "Jag har bankat på alla fönster här nere men det är ingen kvar!"

"OK. Jag springer ner. Vilken ingång tar du?"

"Den här förstås, där posten finns."

Avlägset hördes ett alltmer påträngande ljud. "Usch, så obehagligt!", tänkte jag och vaknade.

"En syrsa med plankvingar - sure, baby!", muttrade jag.

 




Prosa av Caprice! VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-03-16 11:35



Bookmark and Share


  Nanna X
kul att läsa en dröm av dig! jag tycker syrsan verkar sympatisk, om än något bråkig. han hade ju vackra vingar iaf. tycker han påminner lite om en entomolog jag själv mötte i en dröm:

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1343575

2015-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP