Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tro

Nej jag tror inte på gud är svaret på din fråga
Du tror mig inte och frågar igen
då jag ger samma svar blir du frustrerad
Hur kan du inte tro på gud?

Jag tror inte just på gud
utan mer på livet i sig
kanske på något magiskt
eller goda människor
Men inte gud som är gud han själv

En god tro vilken den än är
ska inte behöva övertygas
så snälla försök inte ännu en gång
det gör verken dig eller mig något gott

Jag har förståelse för er tro
vare sig den innebär Zeus,
Allah, Gud, Buddha eller Tor
snälla ge mig den respekt som jag ger er

Jag har aldrig försökt övertyga dig
Vi kan diskutera, för tro är magiskt och intressant
Men döm mig inte för att jag är annorlunda
Döm mig inte innan du lärt mig känna

Kalla mig inte för namn
Placera mig inte i någon kategori
för att jag enligt er saknar
eller har en annan tro än ni

Men jag vill också gifta mig
men föredrar en vacker trädgård
och att lämna jesus utanför
för honom känner inte jag

Är han en vän till min blivande man
är det en annan sak och vi får kompromissa
om vad vi känner för och vad vi vill ha
För hopp och kärlek är något att tro på
oavsett religion

Tradition, den står ibland alldeles för stark
Förändring är då dess nyckel




Fri vers av FeJ
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-04-14 19:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

FeJ
FeJ