Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om saknaden efter en nära anhörig......


Hyllning till mamma



Ditt varma leende
Ditt glada skratt
som alltid lockade mig till skratt

Dina snälla blåa ögon
som alltid såg på mig med värme

Ditt tålamod, din godhet
Din humor, din lekfullhet

Du lärde mig att kasta bollspel
mot köksväggen därhemma
Du lärde mig hur man skulle
fira julen med nära o kära

Allt detta fick mig att tro på människan
som en god varelse, att det inte fanns något ont

Som om inget i hela världen skulle kunna ta dig härifrån
Bort från mig, bort från dina barnbarn
Vi som älskade dig o älskar dig så mycket

När sjukdomen kom bar du den med tapperhet
Visade ingen smärta och ville inte besvära

Kära lilla mamma, vi ville vara dig nära
Inte missa en enda sekund med dig

Du for till himlen en dag i maj
Det är nu sexton år sen

Du blev befriad till slut från all din smärta

Saknaden efter dig är stor, ja enorm
Jag känner din närhet varje dag

Kära mamma, Jag bär dig för alltid i mitt hjärta





Fri vers av Yvonne Vigstrand
Läst 687 gånger
Publicerad 2006-04-16 18:03



Bookmark and Share


    Mattias Karlsson
Det är ett vackert kärleksbrev till din mamma och det är självklart för den som läser att du älskar henne, fast bäst tycker jag det blir när du blir mer konkret, när du berättar om bollspelet, då finns det en chans även för mig som inte kände henne att förstå någonting om henne:)
2006-04-16

    Liten Karin
Åh, så vackert tragiskt...kan inte skriva mer, för det är sorgliga men glada minnen...
2006-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne Vigstrand
Yvonne Vigstrand