Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidens begränsning

Tiden är begränsad
i rummet med vidsynta fönster
är utsikten anslående
så brukar det vara i sjukrum

därute trotsar träden kylan
i full lövskrud nu
när ljuset och tiden
säger henne att det hunnit bli sommar

under tiden som hon förlorat
orienteringen bland årstiderna
har det blivit sommar

detta är allt jag förmår
detta är allt hon förmår

ty tankarna flyr

de flyende tankarna om evigheten
och tiden utan tankar
tangeras och glider undan

vill inte riktigt få fäste

inte ännu




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-06-03 11:32



Bookmark and Share


  Ronny Berk
fin bild till flyende tankar., ja !
2015-07-18

  Ronny Berk
fin bild till flyende tankar., ja !
2015-07-18

  Maria T
Vemodigt och vackert
2015-06-04

  Bo Himmelsbåge
Stunder vid sjuksängen...
i våra Kära falnar ljuset...
i sommarnatten stiger det...

... vi kan tänka oss att det lilla ljuset
snart förenas med stora igen...
för Evigt...

Ömsint o gripande dikt
om den korta vi har varandra här...
men med hoppet om Evigheten...
2015-06-04

  Anya VIP

Bra Ingela...din text känns genom skärmen.
2015-06-04

  Lärling
Mycket berörande och fint!
2015-06-04

  Peter Olausson VIP
skönheten i vemodet, skönheten som kan finnas där också i sjukdomen. En så ömsint text som jag tycker om. Tack Ingela.
2015-06-04

  RitaBrunner
Väntan...
Mycket bra Ingela!
2015-06-03

  Nanna X
slående motsättning mellan den vida utsikten och den begränsade tiden...
2015-06-03

    ej medlem längre
Text som berör mig varmt ...
2015-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP