Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nära till naturen

Fåglars kvitter i björken
badliv i vattenpöl
nätta hovslag mot marken
från litet sommarföl
En segelbåt ses gunga
med havsvågen den blå
inga moln på himmelen
bara vingslagen ses slå

Blommors liv på ängen
på en matta härligt grön
syrendoften från gläntan
gör årstiden så skön
Maskrosen så kärleksfull
lyser av välbehag
smeksamt briljant är vinden
och pustar sällsamt svag

Trädens ljuva existens
nyutslagna grenar
i vårvindarna slag
och mossbeklädda stenar
Ett hjärta i barken
ristat för känslorna skull
en hyllning till naturen
evig och kärleksfull

Vågskvalp mot klippor
laxöringen leker
kärlek under himmelen
månljuset smeker
Soluppgång i gryning
harar med yster fart
nyfikna små ungar
en syn så underbart

Tallbarrsdoft från gläntan
där ängen möter skog
höstdoft under himlen
och flyttfåglars plog
så nära till naturen
vid vallodlingens slätt
en ynnest att beskåda
och alla människors rätt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 458 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-04-06 20:33



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
En fantastisk naturdikt med så många underbara bilder...vackert, vackert...
2016-04-09

    Dan Myrbeck
Många fina naturlyrikglimtar
när du på den dörren gläntar.
2016-04-08

  Ljusletaren VIP
Så vackert, så vackert ... tack /kram
2016-04-08

  louisegirl
Mycket vacker naturlyrik
2016-04-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Naturlyrik, som du är fenomenal på att skriva, med bilder som man ser för sitt inre.
2016-04-07

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt!
Ser bilder för min inre syn.
2016-04-07

    ej medlem längre
Din poesi doftar och lever.
2016-04-07

  Fem hjärtan VIP
Underbart skaldat om naturen den vackra!
2016-04-07

  Ingrid Trolle
Underbara bilder målar
du här för oss med din
fina penna så att vi
känner doften i skogen
och det rena salta vattnet
mot klipporna och ser
det lilla fölet och harens
små ungar.
Ljuvligt!
2016-04-06

  Eva Helene VIP
Naturnära, som i titeln, vackert och trösterikt!
2016-04-06

    ej medlem längre
Här får vi naturupplevelser från vår till höst. Allt det vackra som man kan se och höra när man vistas där ute...
Fin dikt!
2016-04-06

  Thomas Widemark
Fint skrivet!
2016-04-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO