Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

korP

 

 

Det flyger korpar med vett och sans i blick

och jag såg dem bara för en stund där jag gick

de kraxade så försiktigt när de vepte förbi

men ändå på ett sätt som kunnat förbli

 

Dessa svarta vishetens, dock dödens fåglar

jag har dom så kära

för där de flyger är de mig så väldigt nära

det hesa kraxet, av framtid spunnit

så lång mer än jag tänkande hunnit

 

Korpen med gapet full av mat

en käck liten allätande krabat

hur kan det då komma sig att jag tror

den vill mig väl i sin skog

 

du må vara en symbol fär uppgång och fall

för ondska och synd, de som ej din själ har som kall

men för mig är du Odens magiska ögat som ser

både mig och en massa hel del

 

krax du följeslagare, min myr är din

flyg ännu mer och brinn

jag ska följa med i ditt stjärnebloss förstås

magin och tron är det som fattas oss.

 

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-07-11 00:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, korpen har magi och som jag tror helande kraft, ja det är också en av mina älsklingsfåglat. Mycket fint diktat!
Där du får med det magiska...
2015-07-11

  KYREUS of Sweden
Mytik-lyrik.

Gillas mycket!
2015-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP