Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök att på svenska tolka Neil Young's sång Mother Earth (Natural Anthem)


Moder Jord

Vår moder jord, du som skapar liv
Som alltid ger men som aldrig får
Är du förrådd utav girig hand
Av de som tar vårt framtidsland
Av de som tar vårt framtidsland

Du klot av eld uppå himlens rymd
Som läker sår från dag till dag
Ditt ljus är skymt utav maktens band
Som styr vår värld med blodig hand
Som styr vår värld med blodig hand

Låt klockor ljuda, ring här och nu
Från stadens torn och i varje by
För jord vi ärvde, för skog och hav
Och sälj ej ut vår framtids dar
Den enda tid som barnen har
Den enda tid som barnen har ........ !


Svensk text:
Copyright © 2015 Göran Gustafsson. All rights reserved
Engelsk text: Neil Young




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Göran Gustafsson VIP
Läst 507 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-01 10:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Gustafsson
Göran Gustafsson VIP