Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Positivt tänkande ingen bluff!

Jag har då märkt många gånger
att folk som tänker positiva tankar
och kan skratta åt sig själva dessutom
om det inte går som de hade tänkt sig
de får ett mycket roligare, lyckligare
ett bättre liv!

För där är ju humorn primus motor
just en så´n där rotor
som de har i sitt mänskliga maskineri
där kommer det aldrig nå´t negativ skri
för vid minsta bakslag slår humorn till
så hjärnan kan i behaglig atmosfär jobba
så länge den vill och behöver inte alls
fundera över strunt, som bara är
till besvär!

Så det är ju inget undra på då
varför de positiva hinner med så
mycket mer än de negativa då...
För de negativa har ju två roller
att sköta, jobba och så kvirra
istället skulle de tanka in en
glad ton och då skulle
de få se hur lätt det sen gick
efter en sådan kick
att jobbet kirra!























Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-11-13 19:59



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Det är oftast bra att tänka positivt.

Men ibland behöver vi nog låta det negativa vara negativt, och bearbeta det.
2015-11-16

    ADI Nehlin
Så sant, så sant! kloka ord.
2015-11-16

  Lars Hedlin
Väldans bra där! :)
2015-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt