Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Paradox - enligt ordboken - skenbart orimlig sats.


Dagens krux - en serie paradoxer



Rasism påstås vara att behandla människor olika.
Som om de hade olika förutsättningar.
Alla är okika och har olika förutsättningar.
Så att behandla alla som lika är att utgå ifrån att vi alla är lika och och att vi har lika förutsättningar.
Vilkdet vi alltså inte har.
Som att sätta hundra vittnen
Vi får naturligtvis litet likheter.
Men vi får inte hundra exakt lika svar.
Vi får litet olika svar.
Eftersom vi är litet olika.

-

Alla ungdomar på olika skolor med ungefär samma slags utbildning kommer dock fram till samma svar på en fråga som ställs litet olika på olika skolor över hela landet.
Att det saknas ett forum för dem att lära sig stå på egna ben.
Svaren ligger i att det, anvaret för det, hamnar mellan stolarna.
Någon annan får ta itu med frågorna, eftersom någån annan bär ansvaret.
Aldrig dem man frågar.
Någon annan bär ansvaret.
Men svaret är att vi alla bär ansvaret.
Ingen vill ta i det ensam.
Föreställningen ligger alltså i att någon bär hela anvaret själv.

-

Jag fick svaret av en peson med aspbersgers syndrom.
'Jag är vusen'.
Jag frågade så, vad är att vara vusen?
Svaret jag fick då var, jag vet inte.

-

Ja, jag ifrågasätter alltså om 'folk' vet vad de pratar om.
Ofta kan de yttra något, men de kan inte beskriva yttrandet.
De kan säga att de är något.
Men ofta kan de inte förklara vad det är.
Om man skall kunna stå för något, exempelvis ta ansvar för något, måste man ju veta vad det är man tar ansvar för.
Annars måste man ifrågasätta det
och ta reda på an-svaret.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 670 gånger
Publicerad 2015-11-20 13:09



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Själv skiljer jag mig från andra människor på så sätt att jag ibland kan tänkas stava till 'saker och ting', se vilka ord som är rätt eller fel stavade, samt bara ha huvudet hyggligt påskruvat då och då.
2020-10-17

  Nanna X
Naturligtvis är vi människor olika, men bör ändå ha likvärdiga demokratiska rättigheter. Typ FN Declaration of Human Rights.
2015-11-20
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP