Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.youtube.com/watch?v=FBrZSrS5VNI Bild Google


Med Gud och hans vänskap...

1
Med Gud och hans vänskap,
hans Ande och ord
samt bröders gemenskap
och nattvardens bord
de osedda dagar
vi möter med tröst
oss följer ju herden
oss följer ju herden,
den trofaste herden,
vi känner hans röst.

2.
I stormiga tider,
bland töcken och grus,
en skara dock skrider
mot himmelens ljus.
Dess hopp och dess härlighet
världen ej ser,
men före går Herren,
men före går Herren,
ja, före går Herren
med segerns baner.
3.
Den korsmärkta dräkten
som smädas jag tar,
fast ingen i släkten
den dräkten än har
och följer med glädje,
ni stridsmän, med er,
som tågar till ära,
som tågar till ära,
från smälek till ära
vid korsets baner.

4.
O Jesus, bliv när oss,
bliv när oss alltfort
och sköt oss och bär oss
som alltid du gjort.
Ja amen, din trohet
skall bringa oss fram.
Lov, pris, tack och ära,
lov, pris, tack och ära,
lov, pris, tack och ära
vår Gud och vårt Lamm!


Minnet av Rosenius 200 år

gjorde hans sånger levande

som jag lärde som barn


Till min fröjd och glädje

sjungs denna ljuvliga psalm

i min kyrka vid nattvardsmässor


och man lyfts upp ovan denna jords

sorger och bekymmer till det som

varar för evig för den som tror...




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 728 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-02-05 18:57



Bookmark and Share


    Annika J
Fint att du lyfter fram en sång som så många av oss älskar.
2016-02-08

  Jaseph
Goda ord om en underbar psalm. Rosenius sånger lever!
2016-02-08

  louisegirl
Vackert
2016-02-08

  Gisela Nordell
vacker..kommer just från nattvarden och vuxendop, så vackert och rörande.Hans psalmer är så fina!
2016-02-07

  ResenärGenomLivet
Fint att uppmärksamma minnet av denne man...
2016-02-06

  Niliboy
Ja, låt oss upplyftas från denna jämmerdal!
2016-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP