Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MoSter

Långt uppe i norrland där sjungs det en sång

jag tror att forsen nära dig, sjunger i dur

och barnen på dagis sjunger säkert  med skratt

vi sjunger mer av kärlek än ut ur bravur

 

klart är ändå att en sällsam sång ska

ha en ton, en rytm och en mystik

och när det är kalas för en älskad på gång

ska den av kärlek vara ymnig och rik

 

Och du fina Moster, syster, faster och fru

svärmor, mormor och älskad mamma

vi sjunger den melodin till dig

att vi sjunger falskt gör alldeles detsamma

 

För kärleken är inte bestämd i sin form

men den är röd och varm och full av ljus

därför så sjunger vi frimodigt vår sång 

att vi älskar dig hörs från  forsens brus

 

 

 

 




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-03-10 21:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken härlig dikt.
Som norrlänning måste jag säga att dessa ord skapar glädje, jag hör och ser forsen framför mig.

Bra skrivet.

Tack
2016-03-12

    Birgersdotter VIP
Varm och vacker
2016-03-11

    ej medlem längre
mycket fint, giillar
2016-03-11

  Fem hjärtan VIP
Vilken varm och kärleksfylld dikt till en älskad anförvant!
2016-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP