Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemma vid grinden

Snart är jag vid grinden
som sällan öppen är
en vandring dit i möda
men nu så står jag där
slutet på en vandring
tuff och strävsam ibland
vissa dagar med behag
som timglasets sand

Knagglig var den vägen
där mot paradisets grind
på ängen ovan molnen
vid förgänglighetens lind
många är tog vandringen
i ett mångfacetterat liv
sorger blandat med lycka
kring äventyrsfulla kliv

Grinden är min längtan
slutfasens sista strid
målet det stora i livet
det sista som kallas tid
viloplatsen för själen
när orken har tagit slut
landet där vi som lämnat
nu äntligen kan vila ut

Alla är vi dit kallade
mötet vid grindens äng
föreningen i grönskan
där vid rofylldhetens säng
där får man pusta ut
vila från världens scen
finnas där för alltid
under evighetens sken

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 501 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2016-02-22 03:57



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Fint skrivet, om målet o meningen i Livet...
2016-02-27

  Teresia Ridell
Varmt, ljust, fyllt av tröst och innerlighet.
2016-02-25

  Fem hjärtan VIP
Finstämt om livets gång.. Välskriven dikt!
2016-02-25

  Änglaögon
Rofyllt vackert full av förtröstan.
2016-02-24

  Sommarina VIP
vackert om grinden, vacker bild....hemmet och tryggheten vilar där
2016-02-24

  M.Eta
Vacker text om livets slutmål.
2016-02-23

  Kjell Åhsberg
Fint diktat om allas vår vandring mot slutmålet, i det här fallet symboliserat av grinden.
2016-02-22

    ej medlem längre
Om livets slut är så vackert och behagligt så kan man ju inte vara rädd för det som döljer sig bakom grinden. Väl skaldat.
2016-02-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vackert sagt
när livet dalar
och vi in kvalar
bara att hoppas
att folk väl
om oss då
och sen talar...
2016-02-22

    Dan Myrbeck
Bra och finstämt
författat.
2016-02-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina tankar och ord om livets stilla gång mot vägens slut.
2016-02-22

  ResenärGenomLivet
En vacker dikt full men längtan...
2016-02-22

  Eva Helene VIP
Fint om vår livsvandring och våra slutliga steg genom grinden och till det ogripbara.
2016-02-22

    ej medlem längre
Njuter av dina ord och den vackra stämning som vilar mellan raderna.
2016-02-22

  Marianne Räf
Sköna ordval för dikten fram i
ett läsäventyr, jag gillar !
2016-02-22

  Marita Ohlquist VIP
Fint förmedlade tankar och känslor om livet och döden!
2016-02-22

    ej medlem längre
Du skriver så vackert om livets resa och om den plats vi alla ska komma till en dag. Ett mästerverk.
2016-02-22

  Ingrid Trolle
Ännu en mycket berörande
välskriven, rimmad och mycket vacker dikt
Denna gång om den grind
som vi alla en gång måste
passera. Give Gud att du får
skriva många fler dikter!
Bokmärker.
2016-02-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO