Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyla

Sista tåget har gått
väntsalen har stängt
natten bär kyla
och föder samvetskval
kläderna är fuktiga
av dis och dimma
att vistas i utanförskap
ett påtvingat val

Ljus tänder skymningen
över ödslig perrong
rimfrost täcker marken
kylan tränger sig på
sömn under blåfrusen vy
är inte försvarbar
den som passerar förbi
kan inte det förstå

Dåren i stadens centrum
utslängd på öppen gata
värmen i trappuppgången
kanske en annan gång
avsaknad av barmhärtighet
den rike mannens oförstånd
kylan från frostig vy
känns enträgen och lång

Sent ska galningen vakna
ur en sista gryning
kravlar sig gör censuren
och tiger som en mur
kylan är beständig
men tvivlet reser mod
välståndets konstnärer
gör galler till sin bur

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 651 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-01-26 06:30



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Urvackert! Säger bara ur- vackert! :)
2017-01-31

  Lars Hedlin
Väldigt bra och starkt
2017-01-29

  ResenärGenomLivet
Det finns många tragiska människoöden...berörande skrivet...
2017-01-28

    Birgersdotter VIP
Berörande
2017-01-26

  Niliboy
Ja, galningen lever ännu å minns de galna åren han sov i väntsalen, med personalens goda minne!
2017-01-26

    Dan Myrbeck
Utanförskap är allt annat än ett kap.
2017-01-26

    ej medlem längre
Ryser inför denna verklighet
2017-01-26

  M.Eta
Barmhärtighet kontra förstånd och organisation behövs och en viss "ta dig i kragen" från den behövande.
2017-01-26

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som väcker tankar och känslor.
Det är skamligt att det finns uteliggare i vårt land.
2017-01-26

    ej medlem längre
En stark text om vår verklighet. Det är för sorgligt att vi ska ha hemlösa.
2017-01-26

  lodjuret/seglare VIP
En annan läser o begrundar
livet ständig i känslan stundar
tar sig en som tanke så
vrider o vänder problemets på
handlar kanske likt hundar
2017-01-26

    ej medlem längre
Starka berörande ord!
2017-01-26

  Salvation Pepper
Stämningsfullt.
2017-01-26

  StinaJ VIP
Starka ord.
2017-01-26

    ej medlem längre
Mycket bra skrivet! Det är en skam för Sverige att människor inte får hjälp till tak över huvudet och mat för dagen.
2017-01-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO