Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sista skål

Alla vänner jag haft
passerat har revy
en sista skål för dem
under blåfrusen sky
jag minns det goda
i denna bistra kväll
jag hylla vill i nuet
min sorgfyllda appell

Alla minnen upplevda
jag ser dem så klart
spelas upp där på scenen
allt känns underbart
det är härligt att minnas
och lyfta mitt glas
utbringa skålen
innan livet går i kras

Alla kärlekens stunder
jag minns dem alla
nu höja vill jag glaset
då ridån ska falla
i en tid som denna
när fysiken klingat av
vill jag minnas i tanken
när vi tog och gav

Alla sorgliga kontroverser
och ögonblicka av lycka
bär jag med mig i mitt inre
lärorikt kan jag tycka
nu utbringar jag skålen
för denna gångna tid
allt är nu bara minnen
det är dags att vila i frid

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 781 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-02-26 18:58



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Fint om det ofrånkomliga!
2016-03-04

  aol
Underbart skaldat och djupt berörande om farväl till livet,
2016-03-03

  ResenärGenomLivet
En sorglig och berörande text...
2016-03-02

  Magdalena Eriksson VIP
Mod och stilfullhet
2016-03-02

    Dan Myrbeck
Instämmer med
RoseAnna.
2016-02-29

  Fem hjärtan VIP
Underbart vacker dikt..om att ta farväl..!
2016-02-28

  Ljusletaren
Underbart ordat med glimten i ögat. En av dina bästa texter i mina ögon sett. Bravo/ kram
2016-02-28

    ej medlem längre
En sorglig text om att ta farväl av livet, så tolkar jag denna text. Fint och berörande framfört.
2016-02-27

    Bexiee
Såå himla fin! Tack!!
2016-02-27

  Kjell Åhsberg
"allt är nu bara minnen"
De är inte så bara. De är värda att minnas och hylla, för de är vad som format ens liv.
Fint rimmad dikt.
2016-02-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin dikt om livet, som vandrar mot slutstation. Och minnen, som glimmar som diamanter.
2016-02-27

    ej medlem längre
Vackra vemodiga ord.
2016-02-27

  Marita Ohlquist VIP
Vemodig text som berör!
2016-02-27

  Gisela Nordell
vacker och tankvärd, härligt att minnas fina stunder i det förflutna som ger en klang in i nuet
2016-02-26

    ej medlem längre
Vi ska alla den vägen vandra och då ska vi också göra upp med oss själva och ta farväl. Fint tema på en text som du lyckas få ihop riktigt bra.
2016-02-26

  Ewa-Britt Nilson VIP
De goda som var
alltid fin glans har
för dem som ännu
är kvar ett ämne
som alltid i folk tar
gott att de det har!
*****************

2016-02-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO