Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känselorganet N:o ett!

Det talas mycket om
hjärta och hjärna
hur de reagerar
när något sker...

Jag säger bara ett
vår hud i det skalet
där vilar ju den
så gott vår kropp!

Om hud sägs det inte
mycket, oftast inte
ett ljud...

Innan ens hjärnan eller
hjärtat har reagerat har
huden klart för sig vad som
är på gång för eller emot oss...

Sätter nå´n sig bredvid en
registrerar huden direkt om det
strålar värme eller kyla från den
personen...

Och tar nå´n på en med en hand
vet huden direkt vad den handen vill,
vänlighet eller något annat... Bara
personens fingertoppar nuddar vid en
då känner huden handens tankar...

Och när det ibland i ens hand
läggs en hand, hud mot hud
till hälsning och den är som
en död trasa, då smittas
ens egen handhälsning
och blir inåt dragen
känns urkramad
fastän den ej
ens blev tagen...











Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-03-09 11:49



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Vilket ämne du skriver om, så bra. Huden är ju kroppens största organ.
Förklarade min hudläkare för mig.
Sinnet går genom huden precis som du skriver.
2016-03-11

    Dan Myrbeck
Annorlunda och bra, mycket bra reflektion! Konstigt nog läste jag om ämnet på vårdcentralens info-tv igår..., men då självklart medicinska fakta.
2016-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt