Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Framåthav och hur allting var.


När slutade tanken att tänka framåt?
Levde ju ständigt i ett framåthav.
Möjligen kastade jag små blickar över axeln,
men framåt kändes så stort.

När hamnade jag i nuet
med en glödgad udd i min hand?
Att leva minuten. Uppfinna den.
Uthärda den.

Tänker att inom horisonten,
kommer jag
endast blicka bakåt

Bakåt på hur allting var.

Det får mig att uppskatta att bli riden av maror.




Fri vers (Fri form) av Tina-sol
Läst 134 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-04-14 21:09



Bookmark and Share


  Clam VIP
För mig blev den här dikten väldigt nära... den beskriver utmattningsdepressionen jag nästan besegrat. Men hur hamnade jag här? I paniken att leva nu, nu, nu, nu. Vad är det som är så farligt med bakåt och framåt? Förmågan att minnas och drömma, är viktig för livet i nuet.
2016-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol