Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under nattens tak

Stjärnorna lyser
tystnad råder
havet är stilla
för frostens tribut
vilar gör masten
vid doften av tjära
tills båten i viken
på nytt lägger ut

Staden bär lugnet
själarna sover
de älskandes chans
blott för en stund
nedvarvnings tid
från vardagens varv
skuggorna i rörelse
till nattens blund

Skogen är stilla
ugglan hörs ropa
sång för sin kärlek
på björkens gren
Älgen är vaken
har svårt att sova
dricker sitt vatten
i månens sken

Ängsblomman vilar
fjärilen vaktar
sin plats i naturen
tills natt blir dag
Vitsippans kärlek
strör livets frön
en stilla beröring
med vindens behag

Stranden är öde
snäckorna sjunger
musik från havet
till sirenernas sång
under nattens tak
går livet i stillhet
vandrar med ljuset
i stjärnornas gång

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 604 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-04-29 11:51



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Nattens lugna och stilla lunk...skön dikt...
2016-05-04

  Eva Helene VIP
Stilla, meditativt och mycket vackert!
2016-05-02

    ej medlem längre
Till natten lever skogen sitt eget liv. Så sant. Tack!




2016-04-30

  Lena K Nilsson VIP
Rogivande och fint!
2016-04-30

  Kjell Åhsberg
Kommer på mig själv att läsa dina fina rader med en viss rytm, förstärkt med nickande huvud. En dikt som skildrar natten och att den aldrig riktigt sover. Livet fortgår, framförallt i naturen. Trevlig att läsa.
2016-04-30

  Karina"Kia"
wow..Så stilla mjuk poesi..Härlig rytm..
Förtjusning och målande vacker..man känner nattens vingslag!
2016-04-29

  Eva Langrath VIP
Vacker poesi som skänker ro.
2016-04-29

  Fredrik P. VIP

Vacker poesi som känns livsnära och konkret. Tack!
2016-04-29

  Ingrid Trolle
En stilla och rofylld
dikt som med sina
vackra bilder visar
nattens tysta vila
2016-04-29

  Fem hjärtan VIP
Målande och underbart vacker!
2016-04-29

    Birgersdotter VIP
Underbar..hör nästan musiken!!!!
2016-04-29

    Dan Myrbeck
Så fin! Jag känner en tonsättning inom mig ta form...
2016-04-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Form, ska det förstås vara! Det gick lite för fort.
2016-04-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Naturlyrik i finstämd och vacker from, från din poetpenna.
2016-04-29

  Solstrale VIP
Synliggör den kraft och livsimpuls som du oss ger! Vackert!
2016-04-29

    ej medlem längre
Dina ord målar bilder på min innersta himmel.
2016-04-29

  Ewa-Britt Nilson VIP
En fin bild av livet
hur det går, med
pennan Du till det får
och den hälsningen
oss ju når! Tack!

2016-04-29

  Ninananonia VIP
Djupvacker nattpoesi
2016-04-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO