Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den himmelska friden

Min död är min skrev Lars Ahlin
Men jag säger: din död är min
inget är längre rimligt, förståeligt,
jag protesterar som en fånge dömd till döden
Jag har vanmakten
att ingenting kunna göra
Dom talar om ’acceptans’
dom trycker ordet som en oblat mot din gom
och tvingar ihop dina käkar tills det krossas som en cyanidkapsel
denna klinik har väggar av grå cement med inbakade munnar, tystade av acceptans
Andra kliniker har gröna rum utan fönster
inte ens en sönderbläddrad tidning finns här
men en blöja, som nödtorftigt fångar din urin,
som kommer trots att du inte vill
Dom förstår inte, det spelar ingen roll vad vi säger
vi kan bara hoppas att tärningen hamnar med sexan uppåt
- Vad är värre än detta?
Ingenting?
nej, detta är värre än Ingenting
Låt oss rita ett fönster på väggen
- ett hopp, ett steg ut i det okända är bättre
än denna oförbrödring i sjukdomarnas tecken;
rädslan omvandlad till icke-seende; igenkänningsmärket på personalens panna


här vill jag inte dö

Sida vid sida
i den himmelska friden
- den himmelska friden
har du tänkt på vad detta uttryck innebär?
har du en aning om vad det kan innebära?
om inte
om det inte finns någon täckning för dessa ord
så är de ändå bättre än den grymhet,
som människor utstrålar, som låtsas som om det regnar
i detta liv är det möjligt att låtsas som om det regnar
vad är bättre än detta låtsande, om inte fönster finnes?
Jo – Ingenting


Universitetssjukhuset i Lund 2016-05-18




Fri vers av Anne G
Läst 401 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-05-20 15:39



Bookmark and Share


  Anne G
inte jag
2016-05-20

    ej medlem längre
vad gör du där? är du patient där? trist isf.
2016-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Anne G
Anne G